Přeskočit na obsah

Pozor novinka! Diagnostika a odstranění blokující energie

x

Jak se zbavit závislostí – moje metoda

Publikováno: 17. 5. 2022

Stává se vám že sami sebe nachytáte u myšlenek, nad kterými vlastně vůbec přemýšlet nechcete ale stejně to děláte? Zamyslete se kolik zkonzumujete za den informací o které nestojíte, kolik textu co vás vlastně nezajímá přečtete. Takhle si ověříte, jak moc si sami řídíte svoji vědomou mysl. Čím je mysl uvědomělejší tím více se rozhoduje, jaké informace bude konzumovat a kde dá stopku.

Jak dát stopku nechtěným myšlenkám
Tohle je universální návod i proti depresím. Já se takto zbavila závislostí a díky této metodě jsem se naučila i lépe vědomě volit myšlenky do své hlavy. Říkám tomu pálková metida 🙂 Protože tu nechtěnou energii/myšlenku/depresi/chuť po cigaretě/atp prostě odpálkuju. Jak? Jednoduše…v ten moment co si uvědomím, že mi vlezla do hlavy proti mé vůli, ji odpinku zase ven. Nedokončím myšlenku, pointu prostě to useknu v půli a odkloním mysl takovým směrem, pro který se rozhodnu.

Ze začátku je to mravenčí práce, hlavně když jsem přestávala kouřit (kouřila jsem i 60 cigaret denně, ví to o mně široké, daleké okolí) vždycky když mi přišla chuť na cigaretu na mysl, řekla jsem stop a odklonila pozornost jinam. Ze začátku to bylo šílené, odkláněla jsem to jak vzteklá, už jsem ani nevěděla na co myslet, tak jsem myslela na to, co zrovna vidím. Třeba stůl, odkud ho máme, jak se mi líbí – opět chuť na cigaret – stop – co budu dneska vařit, asi něco vegan – opět chuť na cigaretu – stop – udělám asi rýži …… Věřte mi, že takto to nepůjde do nekonečna, tu vlezlou myšlenku co se vtírá přes náš zákaz to přestane bavit, doba jejího příchodu se začne pomalu ale jistě prodlužovat. Najednou zjistíte, že myšlenka chodí jednou za hodinu, pak jednou za den….Já jsem ve fázi takové, že už se to nevrací vůbec. A je ze mě už asi 7 let nekuřačka (psáno 2022) Je fakt, že první měsíc jsem vynechala návštěvy restaurací, hospod a přátel, kteří kouřili, po měsíci už mě to nezlomilo.

Tímto způsobem lze i odklánět depresi. Když příjde špatný pocit, neprohlubujte ho, useknite ho v půlce, není třeba sama pro sebe dokončovat větu, prostě stop a odklonit. Při depresi odklánějte pozornost na to co vás těší. Pro lepší proces doporučuju mít nachystaný seznam všeho co se podařilo, všeho za co jste šťastní. Jestli je těžké něco takového ze sebe vyplodit, nakupte si knihy o štastých citátech a listujte stránkama toho krátkého ale milého textu.

Odklánějte pozornost 5ti smysly

Oči -Vybírejte si na jaké věci se očima díváte (oko vidí, podvědomí zpracovává) Dobré pohledy jsou na květiny či zvířata doma a nebo pak příroda venku.
Uši – Poslouchejte krásnou relaxační hudbu, já například miluju tam kde je taková ta přírodní flétna nebo zvuky přírody.
Nos -Další boží rada je aromaterapie a vykuřovadla. Na tohle opravdu nedám dopustit, bez ohledu na váš momentální stav, tohle energeticky háže uplně jinam. Aromaterapie krásně pozvedá náladu, vykuřovadla zase vyloženě mění energetiku člověka, mají tu moc sejmout špinavou energii a zvednou vibrace. Pro hrubou energeticku doporučuju Dračí krev, jen tak pro všední harmonizaci Palo santo, to je fakt pecka!
Chuť – stáváme se energeticky tím, co do sebe vkládáme. Přebíráme energetiku každé konkrétní potraviny co jsme poslali do našeho žaludku. Úžasná je zelená strava. Ikdyž se stravujete špatně a neumíte to zatím změnit, můžete postupně přidávat aspoň něco co tělu udělá dobře.

A v neposlední řadě můžete odklánět pozornost fyzickým tělem – ono se totiž špatně myslí na deprese, když jste na hranici svých sil svého fyzického těla a snažíte se vydržet aspoň ještě další jednu sekundu 🙂

Prostě odklánějte pozornost. V ten moment, co se rozhodnete dokončit myšlenku nebo se tím dokonce dále zabývate, děláte to vědomě, a to znamená, že jste si to vybrali, což je v pořádku, pokud se u toho cítíte dobře.

Každý den na nás zvenčí působí miliony informací a podnětů, jen to ježdění prstem dolů na facebooku že 🙂 Začtete se tam nad něčím co vidíte před sebou, je to informace, kteoru jste si nevybrali, ale konzumujete ji, rozhodli jste se na ni zaměřit svoji pozornost. Já každý den udělám nesčetněkrát rozhodnutí co chci konzumovat. To stejné platí pro rozhovory.

Tak ať se nezapomínáte vědomě rozhodovat 🙂 S láskou, Ranja